Instrumentatie: strijkkwartet. Duur: 10 min.

Première: 28 juni 2019, Amsterdam. 

‘The Boy Without Shoes’ is een woordeloos verhaal met vele gezichten, zoals ook bleek uit de totaal verschillende associaties van het publiek. Na de première sprak ik enkele luisteraars over hun indrukken bij de compositie. Waar de een herinneringen ophaalde uit Brazilië, gingen de gedachten van een ander uit naar de uitgestrekte landschappen van Scandinavië…

Mijn eigen gedachten dwaalden af naar de periode waarin ik begon met componeren. De jongen zonder schoenen veranderde in mijn hoofd in de jongen met geblesseerde armen die ik toen was. Wat zijn je mogelijkheden als muzikant wanneer je zelf niet meer kunt spelen? Ik begon het project ‘Walking the Wire’, waarin mijn muziek door strijkkwartet werd uitgevoerd. Manja, toen nog Grieks en Latijn studente, speelde al gauw mee in het project en zo leerden we elkaar kennen. Dat ze nu haar MA viool zou afsluiten in Amsterdam met nota bene een strijkkwartet van mij, hadden we toen nooit kunnen denken.

 

Johannes Leertouwer, Violist en dirigent:

”Het strijkkwartet ‘The boy without Shoes’ van Jannum Kruidhof is een uitstekend geschreven compact werk waarin een goed muzikaal verhaal verteld wordt in een aansprekend idioom. 

Met heel veel plezier heb ik met Manja en haar kwartet aan het stuk gewerkt en met evenveel plezier heb ik geluisterd naar de mooie uitvoering in het kader van haar prachtige eindexamen aan het Conservatorium van Amsterdam op 27 juni 2019.

Dit kwartet is een feest voor musici en publiek!”