Johannes Leertouwer, Violist en dirigent:

”Het strijkkwartet ‘The boy without Shoes’ van Jannum Kruidhof is een uitstekend geschreven compact werk waarin een goed muzikaal verhaal verteld wordt in een aansprekend idioom.

Met heel veel plezier heb ik met Manja en haar kwartet aan het stuk gewerkt en met evenveel plezier heb ik geluisterd naar de mooie uitvoering in het kader van haar prachtige eindexamen aan het Conservatorium van Amsterdam op 27 juni 2019.

Dit kwartet is een feest voor musici en publiek!”

Wim Steinmann, Dirigent:

“Jannum Kruidhof heeft de compositie “Zwermen” speciaal voor ons, Domestica Rotterdam, geschreven. De musici hebben het werk vakmatig als zeer goed gemaakt ervaren.

Het is een zeer beeldende compositie geworden waarbij je de spreeuwen door het luchtruim hoorde en zag scheren.”

Hans Koolmees, Componist:

“Jannum beschikt over een natuurlijke muzikaliteit, hij is inventief, nieuws- en leergierig. Hij is tevens een harde werker, en de combinatie van deze eigenschappen maakt hem tot een veelzijdig en productief componist. Het welluidende idioom van zijn composities bevindt zich ergens tussen jazz, folk en klassiek, en past dus goed in deze tijd waarin de grenzen tussen de genres steeds meer vervagen.”

Louis Gauthier, Muziekredacteur:

“Jannum Kruidhof weet te raken met zijn componeertalent. Maatschappelijke thema’s geven hem vaak inspiratie. Dat levert werk op wat tot nadenken zet en dat je meer wilt horen van zijn werk.”

Marcel Worms, Pianist:

“Jannum vertegenwoordigt voor mij de moderne, jonge componist die niet uitsluitend noten verzint aan zijn schrijftafel maar daarnaast een intensief contact aangaat met mogelijke uitvoerders. Daarbij is hij rijkelijk bedeeld met ideeën, energie en een pragmatische aanpak om uit een samenwerking ook daadwerkelijk een interessante compositie te laten ontstaan. “

Heiko Dijker, Tabla Speler:

“Working with Jannum was a blissful experience: as a human being very warm, and the musical collaboration was smooth. The final result a touch of beauty!”

Jan-Peter de Graaff, Componist:

“Jannum is een begaafd componist, met name op het vlak van cross-overs tussen klassiek, jazz- en wereldmuziek. Een van zijn meest bijzondere technieken als componist is het gebruik van ‘choppen’, een techniek die hij vaak inzet bij het schrijven voor strijkinstrumenten, waardoor er een gelaagd percussief effect kan ontstaan binnen een stuk”

Guus Janssen, Componist:

“Jannum is een getalenteerde componist die ook opvalt als violist in een genre dat zich ophoudt tussen klassieke muziek en meer jazz/folk achtige vormen. Met name op dat ‘cross-over’-gebied verwacht ik veel van hem.”

Isolde Troost, Pianist:

”In the last few years, I’ve worked with composer Jannum Kruidhof several times. His writing style is very open, honest and modern, and I’m always happy when he asks me to work with him on one of his projects.”

Eric van ‘t Groenewout, artiest manager (o.a. van harpiste Lavinia Meijer van 2013-2016):

“Jannum Kruidhof is een getalenteerde componist en arrangeur. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Deadlines weet hij moeiteloos te halen (en dat werkt prettig!) en zowel zijn composities als goed verzorgde arrangementen blinken uit door originaliteit en inventiviteit. In de nabije toekomst gaan we nog veel meer van hem horen.”

Florence Rapati, artistiek directeur van Flow Performing Arts:

”Jannum vroeg mij of ik op zijn muziek een of meerdere stukken kon choreograferen. Na het luisteren van zijn muziek was ik zo verkocht: zo inspirerend en zo pakkend, ik zag meteen het idee voor een dans voor me.”

Vera van der Bie, Violist:

“De verfrissende composities van Jannum passen uitstekend in het huidige muzieklandschap. Flirtend met jazz en pop ontwikkelt hij een herkenbaar eigen geluid.”