Jannum Kruidhof (1992) is een veelzijdig componist met een natuurlijke muzikaliteit en inventiviteit. In een tijd waarin grenzen tussen verschillende genres steeds meer vervagen, ontwikkelt hij een herkenbaar eigen geluid. Zijn muziek wordt omschreven als klassiek met een knipoog naar jazz en pop/folk.

Met een achtergrond als violist in het lichte muziek genre, begon Jannum met componeren tijdens een langdurige blessure. (Meer hierover in een  interview  in Geloof en een Hoop Liefde.) Jannum is getrouwd met violiste Manja Kruidhof-Okkerse. Hij volgde compositielessen bij o.a. Guus Janssen, Hans Koolmees en Paul M. van Brugge.

Jannum wordt als mens en componist gekenmerkt door een grote hoeveelheid ideeën en een energieke een pragmatische aanpak. Een groot deel van zijn inspiratie haalt hij uit de samenwerking met andere musici voor wie hij mag schrijven. Zo werkte hij met o.a. Domestica Rotterdam (o.l.v. Wim Steinmann), Esther Apituley, Marcel Worms, Heiko Dijker, Quinetique, Tango Aliado, Isolde Troost, Marieke Koster, Laurens de Boer, Martijn Krijnen en dansgezelschap Flow Performing Arts.

Opleidingen

2010-2013 Psychologie, Universiteit Leiden (propedeuse)

2011-2016 BA Docent Muziek, Koninklijk Conservatorium Den Haag

2014-2016 Minor Compositie, Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Guus Janssen

2016- heden Contractstudent Compositie, Codarts Rotterdam Hogeschool voor de Kunsten bij Hans Koolmees en Paul M. van Brugge